Špagety jsou jídlem záchrany. V okamžiku, kdy nestíháme, kdy se nám nechce, kdy se objeví nečekaní strávníci za dveřmi, kdy v lednici téměř nic nemáte....to vše jsou situace, kdy špagety dostávají svůj prostor. A nikdy nezklamou!
Potřebujeme:
- 400 g špaget
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 200 g smetany na šlehání
- 2 žloutky
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 lžíci másla nebo rostlinného tuku
Špagety dáme do vroucí osolené vody a vaříme podle instrukcí na obalu, většinou cca 8-10 minut, aby byly "al dente".
Mezitím si slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi.
Žloutek a sýr rozkvedláme ve smetaně, osolíme a opepříme.
Slijeme špagety a necháme okapat.
Smetanu se žloutky vlijeme do pánve ke slanině, přidáme špagety a máslo a vše promícháme. Ihned servírujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.