Obliba tzv. nepečených dortů stále stoupá. Důvodem je jistě nejen to, že jejich příprava je snadná a rychlá, ale také nenáročná na suroviny. Výsledný dort je osvěžující a není kalorickou bombou jako dorty klasické.
My si dnes ukážeme, jak si takový rychlý dortík udělat z oblíbených jablek. Šikovnější děti tak můžou v neděli potěšit svou maminku svým udělaným dortíkem z lásky. Těm menším pak pomocnou ruku jistě v tomto receptu zvládne podat tatínek.
Potřebujeme:
- 1 l vody
- 3/4 kg jablek
- cukr krystal
- 2 pudinkové vanilkové prášky
- 1 balíček piškotů
- kakao
Od jednoho litru vody oddělíme 3 dcl. Zbytek vody smícháme s cukrem (množství cukru záleží na kyselosti jablek) a oloupanými a nastrouhanými jablky. Přivedeme do varu a vaříme, až jablka zesklovatí.
V odebraných 3d dcl vody rozmícháme pudinky a přidáme do vroucích, sklovitých jablkek.
Nachystáme si dortovou formu, do které na dně poskládáme piškoty. Až pudink zhoustne, vylijeme hmotu do formy na piškoty a dáme vychladnout.
Po vychladnutí posypeme kakaem a případně šlehačkou a podáváme. Vynikajícím doplňkem je také vanilková zmrzlina.
Náš tip: tento dortík lze připravit i jako dezert rovnou do misek (jednoporcovek).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.