O tom, že i bramborový salát může mít mnoho podob, nás přesvědčí dnešní recept. Každý z nás zná klasiku spojenou s Vánocemi, kdy dominantou takového salátu je jeho kaloričnost zejména díky majonéze. Tu v této verzi salátu budete hledat marně, nahradí jí totiž lehounká zálivka, která dá tomuto salátu jarní nádech a lehkou chuť.
Potřebujeme:
- 2 kg brambor vhodných na saláty (typ A)
- 5-6 vajec
Na zálivku:
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 6 lžic olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku (rozdrtit)
Na dozdobení:
- pažitka
- rukola či jiné bylinky dle chuti
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté sceďte a nechte velmi mírně vychladit. Stejně tak vejce uvařte v osolené vodě natvrdo, nechte mírně vychladnout a oloupejte je.
Zálivku, která je dominantní chutí tohoto salátu, připravte tak, že lehce prošlehejte citrónovou šťávu, olej, hořčici, přidejte podrcený česnek, sůl a pepř.
Brambory přepůlte a ještě horké je promíchejte s připravenou zálivkou. Než budete podávat na stůl, přidejte ještě nasekanou pažitku a nakrájené vejce. Dozdobit na talíři pak můžeme ještě rukolou.
Náš tip: do salátu je také možnost přidat šalotku, jemně nakrájené ředkvičky a podobně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.