Knedlíky jsou chloubou české kuchyně, a ty bramborové o to více. Klasiku v podobě těch plněných uzeným masem zná asi každý z nás. A mnozí z nás mají prvotně tento recept spojen s kuchyní babiček či maminek. A protože už za týden oslaví svůj svátek, můžeme jim jako poděkování připravit právě tento recept.
Potřebujeme:
- 400 g brambor
- 20 g krupice
- 130 g hrubé mouky
- sůl
- 1 vejce
Náplň:
- 100 g vařeného uzeného masa
- 30 g másla
- strouhanka
Na posypání:
- 1 malá cibule
- 50 g másla nebo sádla
Den předem uvařené brambory nastrouháme na vál. Přidáme krupici a hrubou mouku, osolíme a těsto spojíme s vejcem.
Tužší těsto lehce rozválíme a nakrájíme na čtverce.
Na kostičky nakrájené maso osmahneme na másle a strouhance. Rozdělíme je na čtverečky těsta. Každý pak uzavřeme a zakulatíme.
Vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.
Odcezené knedlíky natrhneme nebo rozpůlíme, posypeme osmaženou pokrájenou cibulí a pokapeme horkým máslem. Podáváme s dušeným zelím nebo se zelným salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.