Mrkvový dort či zákusek už v dnešní době asi nikoho nepřekvapí. Napadl vás ale někdy mrkvový nákyp? Tento ne příliš známý recept zcela jistě obohatí váš jídelníček. Mrkev a tvaroh je totiž, ač se to na první pohled nezdá, chuťově ideální kombinace.
Potřebujeme:
- 3/4 kg mrkve
- 400 g tvarohu
- 60 g krupice
- 2 vejce
- 60 g cukru
- 3 lžíce másla
- 1 1/2 lžíce strouhanky
- 1/8 l smetany
- sůl
Mrkev pokrájenou na kousky podusíme s malým množstvím mírně osolené vody.
Pak ji drobně nasekáme nebo umeleme na strojku, dáme do kastrolu, silně nahřejeme a za míchání přisypeme krupici.
Přidáme prolisovaný tvaroh, do pěny ušlehaná vejce, cukr, přisolíme a promícháme.
Vložíme do ohnivzdorné misky vymazané máslem, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a zapečeme v předem vyhřáté troubě.
Zvlášť podáváme smetanu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.