Typická pro gulášovou polévku je její krásná tmavě červená barva, a také výrazná chuť a hustota (velmi často gulášová polévka právě díky tomu nahrazuje hlavní chod jako takový). Ne vždy ale je dostatek času k tomu, aby se stihla připravit ta klasická z poctivého masa. Také přichází v úvahu druhá varianta, že nám v lednici naopak může chybět právě ono potřebné maso. Ať je důvod jakýkoliv z výše uvedených, je to přesně ten okamžik, kdy přichází na řadu její zrychlená a velmi usnadněná verze, a sice falešná gulášovka. Pojďme na to.
Potřebujeme:
- 1 větší cibule
- 2 lžíce sádla nebo másla
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 750 g brambor
- polévkové koření či bylinky
- tarhoňa nebo těstovinové flíčky
- sůl
Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na tuku, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový protlak a ještě chvíli společně osmahneme. Podlejeme 1 1/4l vody, osolíme, přidáme na kostky nakrájené brambory, které vaříme do poloměkka.
Potom přidáme hrst tarhoni nebo flíčků a polévku dovaříme.
Dochutíme dle chuti polévkovým kořením či bylinkami.
Podáváme s chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.