V poslední době se často setkáváme u některých lidí s povzdechem "já ani nemám hlad". Není se co divit, jsme už pár týdnů značně omezeni v pohybu jako takovém, uzavřeni v prostoru, mnozí z nás sedí doma u PC na tzv. home office, a je to znát. Problém ovšem nastává v okamžiku, kdy si tuto absenci jídla, a potažmo pak i depresivní náladu, snažíme dohnat či vylepšit rychlými cukry, třeba v podobě sladkostí. Ty nám nedají vůbec nic, maximálně nějaké to kilo na váze navíc, kdy tělo jako takové bude nadále strádat. Náš organismus totiž potřebuje vyváženou energii, aby mohl fungovat. A ideální pro takové jeho nastartování jsou zeleninové saláty. Ten, který dnes přinášíme, je rychlý, nenáročný na přípravu, jarně barevný a chuťově osvěžující.
Potřebujeme:
- 2 salátové okurky
- 2 svazky ředkviček
- 5 mladých cibulek i s natí
- 1 lžíce strouhaného křenu nebo Křeníku
- 1/2 lžičky soli
- 0,2 l kysané smetany nebo bílého jogurtu
Zeleninu dobře omyjeme a osušíme. Okurky i se zelenou slupkou nakrájíme na tenké plátky. Ředkvičky nakrájíme na nudličky a cibuli na silnější kolečka.
Zeleninu osolíme, promícháme a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali křen.
Při podáváme můžeme ozdobit plátky ředviček.
Můžeme podávat buď samotné a nebo s čerstvým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.