Že vám název dnešního receptu nic neříká? Schválně, zkuste se zeptat svých prarodičů, ti jistě budou vědět. Jedná se totiž o starodávný pokrm našich předků hojně připravovaný ve velikonočním období. Podával se buď samostatně a nebo se jedl jako příloha.
Potřebujeme :
- 1 díl vařených brambor
- 1 díl vařených krup
- 1 díl vařeného hrachu
- cibule
- majoránka
- pepř
- ocet
- škvarkové sádlo
- potočnice (případně rukola)
Zvlášť uvaříme brambory, kroupy i hrách, který ale předem namočíme přes noc ve vodě, aby byl měkký.
Poté vše promícháme a přidáme najemno nasekanou cibuli, majoránku, opepříme, přidáme ocet dle chuti, rozpuštěné škvarkové sádlo a hrst potočnice (můžeme nahradit rukolou či řeřichou).
Všechny tyto suroviny ještě jednou řádně promícháme a můžeme podávat. Krásně si tak připomeneme dobu dávno minulou a odlehčíme tak svůj jídelníček.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.