Králičí maso je velice dietní. Poté, co jsme si ukázali, jak si dle rad našich babiček připravit králíka na citrónu, budeme v tomto trendu pokračovat, a i dnes bude základní surovinou králičí maso. Klasickou přílohou pak k těmto králičím karbanátkům nemusí být jen brambory, ale můžeme si připravit takto i speciální králičí burgry, které ocení zejména naše děti. Dostatek zeleninové oblohy je naprostá nezbytnost ve všech případech!
Potřebujeme:
- maso z hřbetu a zadních noh 2 králíků
- mléko
- hladká mouka
- strouhanka
- vejce
- sůl
Králičí maso umeleme, osolíme a vmícháme tolik mléka, kolik masa vsákne během přibližně 15 minutového míchání. Tuto směs necháme 2 hodiny uležet.
Potom z ní vytvoříme hrudky, které obalíme v trojobalu a usmažíme.
(foto: bbc.co.uk)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.