S ohledem na karantérní opatření a s ním spojené uzavření všech škol se v mnoha rodinách aktuálně řeší, co rychle uvařit. Polévky jsou vždy sázka na jistotu. Nejen, že jsou rychle hotové, ale není k nim potřeba mnoho surovin, tím se i eliminuje častá návštěva nákupních center. Níže uvedený recept na polévku potěší dvojnásob...je nejen velice rychlý a chutný, ale také zdravý, protože hlíva ústřičná je vynikající pro zdraví.
Krémová hlívová polévka
- 500 g hlívy
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru z kostí nebo masoxu
- 2 vařená vejce
- 230 ml smetany
- zelená petržel
- pepř a sůl
Cibuli osmahneme na tuku a vložíme na ni hlívu nakrájenou na nudličky, chvíli vše restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 30 minut.
Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku, vše vlijeme do polévky a ještě pomalu povaříme. Dochutíme pepřem a osolíme.
Do talíře vložíme najemno posekaná vařená vejce a zelenou nať, zalijeme polévkou. Podáváme s chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.