Naložené špekáčky, čili utopence, zná asi každý. Je to taková typická rychlá pochoutka, která se dobře servíruje třeba při posezení s přáteli, a kterou ještě mnozí z nás máme stále tak nějak spojenou s hospodským pohoštěním. Nenáročná na přípravu i suroviny, přesto chuť naložených špekáčků nikdy nezklame. A pivo tomu prostě dodá ten pořádný říz.
My si ale dnes zvolíme jiný postup, použijeme sice špekáčky a rovněž zmíněné pivo, ale nebudeme je nakládat, ale naopak je společně upečeme.
Potřebujeme :
- 10 špekáčků
- 2 cibule
- 2 feferonky
- kečup
- 1 černé pivo
Špekáčky rozkrojíme, do řezu dáme kolečka cibule a kousek feferonky. Vyskládáme do pekáče, zalijeme kečupem a černým pivem (téměř celým). Pečeme 20-30 minut dle potřeby, až je omáčka hustší. Podáváme s brambory, případně s chlebem či pečivem, pokud tuto verzi přílohy upřednostňujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.