Příprava klasického listového těsta je zdlouhavější a náročnější (hlavně na svaly při rozvalování), a to mnohé z nás tím pádem odrazuje a často sáhneme v obchodě po těstě kupovaném, které nám ušetří nejen čas, ale také dává jistotu, že se povede. My vám ale dnes přinášíme fenomenální recept na přípravu falešného listového těsta, které nás výše popsaných potíží zbaví.
Potřebujeme:
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 g tuku (např.Omega)
- 100 ml vody
Pokrmový tuk si dáme na chvíli do mrazničky (asi tak na půl hodiny), poté ho nastrouháme na struhadle - můžeme při tom vždy jemně obalit v mouce, aby se nelepil.
Postup je dále už velice jednoduchý, neb všechny čtyři suroviny smísíme a důkladně promícháme v hladké jemné těsto. Konzistence by měla být vláčná, ale pevná. Necháme odležet. Takto připravené těsto je již hotové a připravené k dalšímu použití.
Toto těsto nelistuje, ovšem hrudky tuku se při pečení rozpustí a vznikne tak efekt falešného lístkování. Chutí se ale toto těsto přibližuje k listovému těstu a je tak vhodné pro výrobu domácích listových dezertů a řezů, jako je závin, šátečky, jablečný koláč s pudinkem či žloutkové řezy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.