Mám strašně ráda netradiční recepty ve smyslu, že něco klasického udělám jinak. A přesně takový recept jsem nedávno objevila v jednom starším časopise s recepty čtenářů. Myšlenka na usnadnění receptu mě překvapila, oslovila, osobně by mě to asi nikdy nenapadlo. A že mě občas napadají šílenosti. O co jde? O klasický jablkový závin. Ale tak trošku jinak. Jak jinak, říkáte si? No znáte to, času je málo, nechce se nám dělat závinové těsto. Ale český člověk je chytrý člověk a poradí si. Pomůžou nám obyčejné tortilly !
Potřebujeme :
- pšeničné tortilly
- jablka
- citrónová šťáva
- cukr krupice
- skořice
- máslo
Nejprve si připravíme jablka, a to klasicky jako na závin, tudíž je oloupeme, nastrouháme či nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme cukrem, skořicí.
Teď vezmeme hotové tortilly, pomažeme je rozpuštěným máslem, dáme připravená jablka a řádně svineme.
Položíme na pečící papír, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotové pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.