Máte rádi bramboráky? Pokud ano, určitě vás lákají i jejich různé obměny. A že se jich dá vymyslet spousta! Poté, co jsme si ukázali, jak si připravit bramboráky s květákem, nás čeká další lahůdka, pocházející už z dob našich babiček, a to jsou zelňáky.
Potřebujeme:
- 700 g brambor
- 400 g hlávkového zelí
- 1 vejce
- 120 g hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- rostlinný olej
Brambory dobře omyjeme, oloupeme a potom nastrouháme najemno. Necháme je chvíli stát a tekutinu slijeme. Přidáme vejce, všechnu hladkou mouku a trouchu mletého pepře. Všechno důkladně promícháme.
Hlávkové zelí pečlivě očistíme a pokrájíme na dosti drobné kostičky. Ty ještě spaříme horkou vodou, necháme úplně vychladnout, potom přidáme k ochucenému bramborovému těstu a dobře s ním promícháme.
Z hotového těsta uděláme malé placičky a ty opečeme z obou stran na pánvičce v rozpáleném oleji.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.