Jednoduchý salát s minimem ingrediencí, který je téměř ihned hotov. Ředkvičky mu dodají krásnou barvu a čerstvá nať cibulky zase výraznou chuť.
Potřebujeme:
- 2 svazky ředkviček
- 3 mladé naťové cibulky
- 200 g tvrdého sýra
- 2 natvrdo vařená vejce
- 100 g bílého jogurtu
- trocha majolky (není třeba)
- sůl
- citrónová šťáva
- cukr
Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí, na kousky rozsekaná vejce, na nudličky nakrájený sýr a spojíme jogurtem rozmíchaným s majolkou dochucenou solí, citrónovou šťávou a cukrem.
Necháme krátce rozležet.
Podáváme s pečivem jako rychlou (nejen) jarní večeři či svačinu.
Náš tip: zkuste místo ředkviček použít jablko. Do hotového salátu přihoďte pár kousků nasekaných vlašských ořechů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.