Tak jako k vánočním svátkům patří vánočka, tak k Velikonocům patří tradiční velikonoční beránek. Nesmí chybět na žádné sváteční tabuli. Pokud máte doma léty prověřený recept, jistě se řadí mezi rodinné klenoty a má cenu zlata. Pokud se však žádný takový nedochoval, nezoufejte. Postupně vám i my zde recepty a rady, jak si upéct beránka, budeme zveřejňovat a věříme, že mezi nimi naleznete právě ten svůj TOP.
Dnešním dnem začínáme a tentokrát si beránka připravíme z banánů.
Potřebujeme :
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 250 g tuku
- 250 g rozmixovaných banánů
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilinový cukr
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny a postupně vmícháme žloutky. Do vytvořené pěny přidáme rozmixované banány a mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu lehce promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
A jelikož si banány velice dobře rozumí s čokoládou, můžete hotového beránka dozdobit polevou z čokolády a z želé bonbonů či z kousku čokolády mu vytvořit očíčka a čumáček.
Pokud ale máte rádi střídmost, stačí beránka jen lehce pocukrovat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.