V tomto počasí, kdy dnes ráno nás na mnoha místech ještě překvapil sníh, je nutné se zahřát. A není nic lepšího pro tento účel, než husté polévky. Pokud patříte mezi milovníky špenátu, určitě vyzkoušejte tento lahodný špenátový krém s krutonky.
Potřebujeme:
- 250 g čerstvého nebo mraženého špenátu
- 500 ml smetany
- 250 ml silného kuřecího vývaru
- 50 ml olivového oleje
- 50 g pórku
- 50 g parmazánu
- 10 ks zelených a 10 ks černých oliv
- francouzská bageta
- světlá jíška
- sůl
- bílý pepř
Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou. Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem (zredukujeme množství cca o 1/5), poté vložíme špenát překrojený na kousky a povaříme 3 - 5 minut. Vše promixujeme, dochutíme solí a pepřem.
Při podávání vkládáme ochucené krutony, které připravíme z bagety nakrájené na kostičky, opečené společně s nasekanými olivami a strouhaným parmazánem na olivovém oleji.
Zdroj: Kuchařka Bertolli
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.