Dnes máme v záloze jeden zajímavý experiment. Zkusili jsme zkřížit výrazné a krémové kokosové mléko s krůtím masem a pěkně urostlou mrkví. Výsledek? Uvádíme recept na "Krůtu s mrkví na kokosovém mléce".
Chuť očekávejte jemnou s neomylným nádechem kokosu a decentně mrkvově nasládlou. Díky intenzivnímu kokosovému aroma dodáte krůtímu masu skutečně exotický šmrnc.
Krůta s mrkví na kokosovém mléce /porce pro 4 osoby/
- krůtí vykostěná prsa (zhruba 200 g na osobu)
- sůl
- pepř
- 4 velké mrkve
- 1,5 dl vody
- 1/2 plechovky kokosového mléka
Mrkve očistíme a nakrájíme je na kolečka. Ty dáme vařit společně s kokosovým mlékem, špetkou soli a vodou. Množství vody doplníme tak, aby byla všechna mrkev pod hladinou. Vaříme do změknutí.
Z hotové mrkve slijeme část tekutiny, kterou vzápětí použijeme na krůtu. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a osolíme je. Na troše olivového oleje kousky krůty osmahneme a dusíme pod pokličkou do změknutí.
Deset minut před dokončením slijeme z masa přebytečnou tekutinu a naopak přilijeme kokosovou šťávu, ve které se dělala mrkev. Opepříme, dodusíme a odstavíme z ohně.
Kousky krůtího masa podáváme na talíři obložené mrkví, jako příloha se výborně hodí rýže. Porce můžete dozdobit kousky čerstvého tymiánu.
(foto: bbcgoodfood.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.