Kuřecí maso je velmi oblíbené zejména pro jeho rychlou úpravu, kdy během chvilky můžeme mít na stole oběd či teplou večeři. Dá se vařit, grilovat, péct i smažit, servírovat jej můžeme jak teplé, tak studené. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější druh masa. A my si dnes ukážeme další recept, kdy v hlavní roli krom kuřecího masa budou citróny.
Potřebujeme :
- kuřecí prsíčka
- sůl
- citróny
Těstíčko:
- vejce
- sůl
- polohrubá mouka
- popř. mléko
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně.
Pak si uděláme těstíčko, naložené maso v něm obalíme a smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkem, případně opékanými či vařenými brambory.
Stejným způsobem můžeme připravit také kuřecí křidélka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.