Malé a kulaté, usmažené dozlatova a posypané cukrem. Tak přesně toto jsou rychlé a velmi snadné koblížky, které v pohodě zvládnou i začátečníci.
Jablečné koblihy s tvarohem
- 4 vejce
- 60 g másla
- 150 g pískového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 citron
- 500 g hladké mouky
- kostka droždí
- 500 g tvarohu
- 300 g na kostičky nakrájených jablek
- tuk na smažení
Ušleháme do pěny vejce, máslo a pískový cukr. Přidáme sůl, kůru a šťávu z jednoho citronu, hladkou mouku, kostku droždí a tvarohu. Vymísíme hladké těsto a necháme 30 minut kynout.
Poté přidáme na kostičky nakrájená jablka.
Lžícemi odkrajujeme malé kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje. Smažíme do zlatohněda z obou stran. Horké koblihy obalujeme v moučkovém cukru.
(foto: essen-und-trinken.de)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.