Během nedělního odpoledne často nastává situace, kdy nás hodní mlsná a máme prostě chuť si jen tak něco hříšně dopřát. A jelikož ne všichni jsou příznivci sladkého, připravíme si dneska společně lehké celerové tyčinky, které se na stole moc dlouho neohřejí, hned totiž budou pryč. Výborné jsou například k červenému vínu.
Potřebujeme :
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 150 g ementálu
- 150 g strouhanky
- 100 g celeru
- vejce
- sůl
Sýr si předem nastrouháme. Celer uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Když vychladne, postrouháme jej a přidáme do směsi mouky, másla a strouhanky.
Přidáme část nastrouhaného sýra, osolíme a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme na tenko, potřeme rozšlehaným vejcem a krájíme malé tyčinky. Posypeme zbylým sýrem a pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.
(foto: chrono-diet.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.