Když se řekne závin, každému se hned vybaví ten nejtradičnější - cukrem posypaný plněný jablkama. Tomu prostě odolá málokdo. Co ale zkusit tentokráte závin na slano? Základní recept je velmi jednoduchý, z listového těsta se dá totiž čarovat a upravit se dá snad na tisíc způsobů, stačí jen trošku pozměnit složení náplně, přidat například bylinky, jiný druh koření dle chuti, či přidat jemně nasekanou zeleninu a vždy máme trošku jiný výsledek.
Potřebujeme:
- 1 lístkové těsto
- 1 vejce na potření
Náplň:
- 200 g tvrdého strouhaného sýra
- 200 g šunkového salámu
- 1/2 lžičky papriky
- sůl
Lístkové těsto vyválíme do obdelníku, posypeme strouhaným sýrem, na nudličky nakrájeným šunkovým salámem, osolíme a okořeníme paprikou.
Svineme do rolády, vložíme na vodou vypláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě posypat trochou strouhaného sýra, vložíme do vyhřáté trouby a při vysoké teplotě upečeme dočervena.
Po mírném vychladnutí nakrájíme. Na talíři můžeme ještě lehce dozdobit různými dipy (není ale nutné).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.