Řezy Margot (někde uváděné také jako buchta Margot) jsou přesně ten druh moučníku, jehož recept se řadí mezi ty, které nám velmi často vytrhnou trn z paty. Jsou totiž rychlé, nenáročné na suroviny a ve finále velmi chutné. Nejvíce času nám při přípravě zabere nastrouhání čokolády, to ostatní už je opravdu rychlovka. Stojí vám nečekaná návštěva téměř za dveřmi? S těmito řezy žádný problém.
Potřebujeme:
- 1 šlehačka tekutá
- 1 hrnek cukru krystalového
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/3 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1 čokoláda Margot strouhaná
Poleva:
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 3 lžíce kakaa
Všechny přísady na těsto smícháme, a to v pořadí nejprve sypké, pak přidáme tekuté. Vše řádně promícháme, vznikne řidší těsto. Směs nalijeme na vymazaný plech a v předehřáté troubě upečeme.
Ještě teplé potřeme polevou. Můžeme pak i lehce posypat kokosem.
Nakrájíme na řezy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.