Nakládaný hermelín patří k pochoutce, kterou má snad rád téměř každý. Výhodou je, že vydrží dlouho v lednici, takže ani při výrobě většího množství najednou nevznikne problém. Při nečekané návštěvě pak máme dokonalé pohoštění. Způsobů nakládání tohoto (a nejen tohoto) sýru je mnoho, my si dnes ukážeme jednoduchý, dá se říct základní recept, který ale opravdu dobře chutná.
Potřebujeme:
- 4 hermelíny
- 2 velké cibule
- 2 ostřejší papriky
- 2 bobkové listy
- 1 lžička nového koření
- 1 lžička celého pepře
- olej
Nakládáme do sklenice s uzávěrem tak, že na kolečka nakrájené hermelíny střídavě prokládáme s krájenou cibulí a paprikou. Přidáme koření a nakonec zalijeme olejem. Čím lépe suroviny do sklenice naskládáme, tím menší spotřebu oleje ve výsledku budeme mít. Sklenici dobře uzavřeme v chladu a necháme asi 4 dny zrát.
Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům, které nemají výraznou chuť, anebo jako součást studené mísy.
Pokud zvolíme hezkou ozdobnou sklenici, máme pak rovnou i praktický jedlý dárek, který jistě každý ocení.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.