Jsou recepty, které jsou známé napříč celou naší vlastí, a je jedno, zda se nacházíte v Ostravě či v Aši, více-méně se připravují stejně, stejně se i jmenují a pokud je naleznete v jídelním lístku restaurace či malé hospůdky, většinou jdete na jistotu, neb víte, co si pod daným názvem představit. A pak jsou takové recepty, které jsou typické pro danou oblast, kde se připravují. Mají různá jména a zde už ta jistota, co vám to vlastně přistane na talíři, pokud nejste místní, chybí. Ale chutnat vám bude zcela jistě vždy. Krajové recepty jsou prostě IN.
Dnes zamíříme do Jižních Čech a připravíme si řízek pana Voka.
Potřebujeme:
- vepřové plátky (dle počtu osob) z kýty
- olej
- citrón
- bílé víno
- sůl
Vepřové plátky masa naklepeme hranou ruky a na rozpáleném oleji je zprudka po jedné straně osmahneme. Otočíme, až teď osolíme a přidáme 2-3 plátky citrónu (bez kůry) na každý plátek masa. Po zhruba jedné minutě zalijeme bílým vínem a necháme vzkypět. Pak ihned horké podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.