Už dávno neplatí, že plněné papriky jsou pokrmem převážně letním, kdy je sezóna této zeleniny v plném proudu. S ohledem na celoroční dostupnost papriky v obchodech si je můžeme připravit kdykoliv.
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/hovezi-maso/plnene-papriky-s-rajskou-omackou
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/hovezi-maso/plnene-papriky-s-rajskou-omackou
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/hovezi-maso/plnene-papriky-s-rajskou-omackou
Zdroj:https://nejlepsi-recept.cz/hovezi-maso/plnene-papriky-s-rajskou-omackou
A nemusí to být vždy zákonitě papriky s rajskou omáčkou, kdy tento recept se řadí mezi klasiku, kterou už znaly naše babičky a jejíž přílohou nejčastěji bývá knedlík či dušená rýže. My si je dnes ale připravíme s vynecháním rajské omáčky a jako přílohu zvolíme brambory.
Potřebujeme:
- několik paprikových lusků
- mleté maso
- rýže může být předvařená (na půl kila mletého masa použit jeden sáček předvařené rýže)
- vejce
- cibule pokrájená na drobné kousky
- česnek
- sůl
- mletý pepř
- grilovací koření
- kousek másla nebo sádla na pečení
Paprikové lusky umyjeme, osušíme. Výběr druhu papriky záleží zcela na nás, dbáme jen na to, aby měly přibližně stejnou velikost. Odřízneme konec, ale tyto nevyhazujeme. Vyčistíme vnitřek od semínek.
Mleté maso důkladně promícháme s vajíčkem, propláchnutou předvařenou rýží, cibulí pokrájeno u na drobno, česnekem a kořením.
Rukou, namočenou ve studené vodě, nabíráme mleté maso a naplníme jím paprikové lusky. Každý lusk uzavřeme odříznutým koncem. Vložíme do pekáčku, přidáme kousek másla nebo sádla. Podlijeme a dusíme pod pokličkou do měkka. (Na podlití můžeme použít trošku vývaru nebo kousek rozpuštěného bujónu).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.