V jednom z minulých receptových článků jsme si povídali o tom, jak připravit vynikající rajskou omáčku podle receptu starého desítky let a dnes na toto téma lehce navážeme. Připravíme si totiž společně tentokráte rajskou polévku s rýží. Výhoda tohoto receptu je ta, že je velmi rychlá na přípravu, takže vám nezabere v kuchyni skoro žádný čas. Protože času, jak víme, není nikdy nazbyt.
Potřebujeme:
- cca 1 litr vody
- 1 rajský protlak
- 1 cibule
- 5 dkg másla
- 5 dkg mouky
- 3 kuličky nové koření
- 4 kuličky černý pepř
- 1 hřebíček
- 1 bobkový list
- sůl
V hrnci rozehřejeme máslo, které zaprášíme hladkou moukou, a tímto způsobem připravíme světlou jíšku, kterou za stálého promíchání zalijeme vodou. Poté vložíme celou cibuli a veškeré koření. Vmícháme také větší rajčatový protlak, osolíme. Vše společně povaříme 15 minut.
Poté polévku stáhneme z plotny, přecedíme (tím se zbavíme koření), vrátíme na plotnu a vsypeme dle chuti uvařenou rýži, promícháme a necháme společně ještě pár minut povařit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.