Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půlcentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou.
Potřebujeme:
- 2 vejce
- polohrubá mouka
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce tuku
- 1 větší cibule
- sůl
Z vajec, vody a polohrubé mouky připravíme tvrdé nudlové těsto. Nastrouháme je na hrubém struhadle přímo na plech a v troubě usušíme do nažloutlého odstínu. Na tuku osmažíme nadrobno nasekanou cibulku, přisypeme strouhání a pravidelně podléváme vařící vodou. Vodu však nesmíme přidávat ve velkém množství. Dusíme do měkka jako rýži.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.