Gulášová polévka je samostatné jídlo, patří vlastně mezi hlavní chody. A my si dnes ukážeme, jak si tuto polévku doma sami připravit.
Potřebujeme:
- 400 g předního hovězího masa
- 1 větší cibule
- 400 g brambor
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 rajče
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
Noky:
- 600 g hrubé mouky
- 1 malé vejce
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dořůžova. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme cibuli. Ihned přidáme mletou papriku a sůl. Okořenéně maso opékáme asi 1 minutu ze všech stran.
Mírně podlejeme a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Takto šťávu vydusíme aspoň třikrát. Potom zalejeme vodou a velice zvolna vaříme, až je maso téměř měkké.
Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a na malé kostičky nakrájené rajče. Když brambory změknou, zavaříme do vařící polévky noky a vaříme ještě asi 8 minut.
Noky: mouku a vejce zpracujeme na pružné nudlové těsto, ze kterého trháme rukama namočenýma ve vodě malé kousky. Hážeme je přímo do vařícího guláše.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.