Zůstaly vám doma vejce natvrdo? Případně milujete vejce, uvařili jste si je a teď zvažujete, jak si je dále připravit. Máme pro vás tip, kterým je všem známý vajíčkový salát. Ano, dá se koupit všude možně v obchodě či v bistru na stojáka, ale ten domácí je stejně nejlepší. Uznáváme, že tento recept sice nebude patřit zrovna k těm dietním. Vejce samy o sobě (přesněji žloutek) patří k tučnějším potravinám, no a jak jistě víme, tak k vajíčkovému salátu prostě patří majonéza. Ano, jistě, můžeme to zkusit také odlehčenější formou a majonézu nahradit tvarohem či sýrem, ale vážně to u této dobroty někdo dělá?
Potřebujeme:
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- majonéza
- 2 lžíce mléka
- 1/2 cibule
- pažitka na ozdobení
Uvařená a oloupaná vejce nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme postupně majonézu a citronovou šťávu, přilijeme 2 lžíce mléka, přisypeme jemně nasekanou cibuli, dobře promícháme a ozdobíme pažitkou. Necháme chvilku odležet a pak už jen šup pro čerstvé pečivo a snídaně je na stole.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.