Kuřecí játra jsou levná a dostupná. A co je jejich největší plus je skutečnost, že potřebují především krátkou rychlou úpravu. Čím déle je totiž budeme na pánvi dusit, tím méně nám budou chutnat. Jak ale poznat, kdy je ten správný čas, který říká, teď je to to pravé? Chceme je přece tak akorát, to znamená, že játra nebudou ani nedovařená, ale ani vysušená? Rada je prostá. Vylovte z pánve jeden kousek a ten rozkrojte. Barva vám napoví. Pokud je maso uvnitř tmavě růžové, vraťte jej zpět, je ještě syrové. Naopak hnědá barva značí úplné propečení.
Na dnešní recept si krom pár minut času připravte ještě ...
- 600 g kuřecích jater
- 50 g oleje
- 100 g cibule
- 150 ml červeného vína
- 12 kusů papričkou plněných oliv
- sůl
- pepř
Játra nakrájíme na menší kousky. Na horkém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme játra, prudce opečeme, zastříkneme vínem a za postupného přilévání vína dodusíme doměkka.
Ke konci dušení přidáme na plátky nakrájené olivy, osolíme, opepříme, prohřejeme a podáváme s rýží.
(fotografie - wildgreensandsardines.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.