Pokud máte rádi zeleninu a dali jste si jako novoroční předsevzetí nějaké to kilo dolů. Tak tahle chuťovka se na vašem stole objevit může. Kombinovat můžete snad všechnu zeleninu, kterou doma najdete.
- 3 brambory
- 1 řepa
- 3 mrkve
- 1 malý celer
- 2 petržele
- sůl
- olivový olej
Dip:
- 250 ml zakysané smetany
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
Očistěnou zeleninu si nakrájejte na velmi tenké plátky. Pro ty, kteří nevlastní nářezák či speciální kráječe postačí i škrabka. Tenké plátky si rozprostřete, bohatě osolte a nechte „vypotit“.
Po 15 minutách zeleninové plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte ne plech vyložený pečicím papírem. Zeleninovou směs jemně postříkejte olivovým olejem a pečete v předehřáté troubě na 180 °C, zhruba 15-20 minut. Chipsy podávejte se zakysanou smetanou promíchanou s citronovou šťávou a solí.
Tip: Pro tento recept se vám bude hodit olivový olej ve spreji. K chipsům se bude výborně hodit i česnekový nebo bylinkový dip. Zkuste do dipu přimíchat i lžičku celého modrého máku pro ozvláštnění chuti.
------------------------
Více informací o českých superpotravinách se dočtete na www.nasmodrymak.cz a na www.vseobramborach.cz.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.