Druhá polovina podzimu a pak zima jako taková je přece jen období chudší na ovoce, kterého je během léta všude dostatek. Na řadu pak mnohdy přichází i ovoce kompotované. A právě to bude v tomto receptu hrát jednu z hlavních rolí. Kolečka šťavnatého ananasu obalená lahodným sladkým karamelem, a to vše zalité těstem - dezert kterého se nebudete moct nabažit.
Potřebujeme :
- 6 vajec
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 hrnek cukru
- 1 plechovku ananasu - kolečka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek slunečnicového oleje
- 1 hrnek šťávy z ananasu
Nejprve si připravíme karamel, a to tak, že cukr zahřejeme a za stálého míchání jej zkaramelizujeme, musí být zlatavě hnědé barvy a být tekutý. A přesně v tomto okamžiku ho nalijeme na dno nepřilnavé pečící formy. Pozor, karamel je velmi horký!
Takto připravený karamel opatrně celý poklademe kolečky ananasu.
Celá vejce smícháme s vanilkovým cukrem, prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva, olejem a šťávou z ananasu. Vše řádně promícháme a nalijeme do formy na ananas s karamelem.
Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi jednu hodinu. Koláč poté necháme vychladit ve formě, a až po řádném vychlazení jej překlopíme dnem vzhůru. Nakrájíme a podáváme. Můžeme dozdobit šlehačkou, případně zmrzlinou.
(zdroj fotografie - Yoga of cooking)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.