Houbová sezona se letos poněkud protáhla, podle mykologů by mohla trvat až do poloviny prosince. Víte co si z nich ideálně uvařit za dobroty?
Maso na houbách se šťouchaným bramborem
- 1 kg hub
- 500 g hovězího masa
- Sůl
- Pepř
- Kmín
Šťouchačky
- 1kg brambor
- 100g slaniny
- 2 větší cibule
Maso necháme zprudka zatáhnout v rozpáleném hrnci. Zasypeme nakrájenými houbami a necháme dusit. Dusíme asi hodinu a půl. Brambory umyjeme, oloupeme, uvaříme do měkka. Nakrájíme slaninu, dáme ji vypéct a na výpek přidáme nakrájenou cibuli. Poté to toho nasypeme brambory a řádně rozšťoucháme. Podáváme s masem, které jsme dochutili solí, pepřem a kmínem.
Houbový krém s pečeným česnekem
Houby a brambory dáme vařit do vody. Po uvaření rozmixujemem dochutíme máslem, pepřem a sýrem. Mezitím si dáme do trouby péct rozkrojený česnek napůl, půl palice. Po upečení vymáčkneme do polévky a ještě promixujem. Podáváme potom s orestovanými houbami a s plátkem opečené slaniny.
Napsala Zuzana Zelenková
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.