Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 3 hodiny
Náročnost: **
Ingredience:
- 1 kg vepřového bůčku s kostí a kůží
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené mleté papriky
- 1 celá palice česneku
- 60 ml olivového oleje
- hrst čerstvé šalvěje
- sůl
TIP! Dáváte-li, stejně jako my, přednost českému česneku, poradíme, kam pro něj! V Družstvu BRAMKO s.r.o. navíc seženete mnoho kvalitních čerstvých surovin, nejen voňavý česnek, který si vysloužil označení Klasa.
Postup:
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.
Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.
Pečte cca 2 a půl hodiny. Podávejte s šalvějí a čerstvým chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.