Kde se vzal tento prapodivný název pokrmu je věc neznámá, což ale nic nemění na faktu, že jsou tyto nudličky lahodné chuti a jistě potěší nejednoho gurmána. Nebojte se zaexperimentovat, ano uznávám, že kombinace vodka - ocet je asi na první pohled zvláštní, ale pojďme to spolu zkusit.
Potřebujeme
- 250 g hovězího masa
- štamprle vodky
- 4 mrkve
- sójová omáčka
- 1/4 lžičky kmínu
- 1 lžička vegety
- 1 lžička octa
- olej
- rýže
Libové hovězí maso řádně omyjeme a nakrájíme na úzké nudličky, zalijeme štamprlí vodky a necháme chvíli marinovat. Mezitím si nastrouháme mrkve na nudličky. Poté na pánvi v rozpáleném oleji opečeme maso, následně přidáme nastrouhané nudličky mrkve, cca 2 lžíce sójové omáčky, kmín a řádně zamícháme. Těsně před dokončením přidáme lžičku vegety. Dle potřeby případně osolíme. Nakonec zakápneme lžičkou octa. Podáváme s rýží a doplníme zeleninovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.