Zpříjemněte si chladné podzimní večery lahodnými cibulovými kroužky.
foto / Freepik
Na recept potřebujeme:
- 2 větší bílé cibule
- 50 g plátkového sýru
- 50 g slaniny
- jarní cibulka
- 4 lžíce majonézy
- 2 Jihočeské zakysané metany
- šťáva z menší půlky citronu
- wasabi pasta
- hladká mouka, strouhanka a vajíčka na obalování
- olej na smažení
- kari koření
Jak na to?
- Nejprve nakrájejte cibuli na širší kolečka. Sýr Madeland na proužky, které budou šířkou odpovídat šířce cibulových kroužků, a stejně tak slaninu. Cibuli rozdělte na kroužky a mezi ně vrstvěte střídavě Madeland a slaninu. Cibulové kroužky obalte dvakrát v trojobalu a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte dipy.
- Kari dip - k nadrobno nakrájené jarní cibulce přidejte dvě lžíce majonézy, tři špetky kari koření a celou zakysanou smetanu. Pečlivě promíchejte a nechte odležet.
- Wasabi dip - smíchejte dvě lžíce majonézy, sůl, citronovou šťávu, dvě lžičky wasabi pasty a tři lžíce zakysané smetany. Opět pečlivě promíchejte metličkou a také nechte odležet.
- Cibulové kroužky smažte dozlatova a podávejte s vychlazenými dipy.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: Madeta
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.