Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských vln. Inspirace Itálií však stále žije svým sladkým životem – zužitkujte ji v kuchyni... s pravou italskou mozzarellou Galbani.
Právě společnost Galbani uvedla na trh jako vůbec první v historii verzi mozzarelly balené ve slaném nálevu uchovávajícím její čerstvost. I proto představuje italskou jedničku již více než 130 let.
Vyzkoušejte ji. Má mozz měnit jednoduché suroviny v jednoduše geniální pokrmy – třeba obyčejnou bagetu ve vynikající křupavou bruschettu!
Buon appetito, bella!
Bruschetta crocante
Ingredience (pro 4 osoby)
- 125 g mozzarelly Galbani
- 2 ciabatty
- 15 ks cherry rajčátek
- lístky čerstvé bazalky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Ciabattu rozkrojte podélně na dvě poloviny. Pečivo poté krátce opečte v troubě, aby bylo hezky křupavé. Po vyjmutí z trouby obě půlky obložte pokrájenými cherry rajčátky s bazalkou. Osolte, opepřete a poklaďte plátky mozzarelly Galbani. Nechte opět zapéct v troubě, aby se mozzarella lehce rozpustila. Před samotným servírováním zakápněte bruschettu olivovým olejem a ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.