Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. recept, který vznikl ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Potřebujete:
- 500 g kuřecího masa
2 lžíce citronové kůry
2 chilli papričky
1 vejce
sůl
pepř
zelené fazolky
anglická slanina
olej
Selský bílý jogurt Hollandia
citronová šťáva
čili
Postup:
- Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
- Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
- Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
- Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
- Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.