V podzimních a následně také zimních měsících potřebuje náš organismus hlavně zahřát. K tomu je ideální pečené maso. V tomto případě můžeme klidně použít bůček, který patří mezi levnější kousky, což v tomto případě je spíše výhoda. A fazole, na kterých se tentokrát bůček bude péct, jsou nejen plné živin prospěšných pro náš organismus, ale jsou také geniálním doplněním chutí tohoto receptu. Tučné maso báječně ochutí fazole, protože to nejlepší z pečeného masa nezůstane na pekáči, ale šťáva neopakovatelné chuti se vsákne do fazolí.
Potřebujeme :
- 150 g fazolí
- 150 g uzeného bůčku
- 100 g celeru
- 1 paprika
- 3 hrníčky vývaru
- 1 kysaná smetana
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
Oprané fazole namočíme přes noc do studené vody.
Bůček, oloupaný celer a papriku bez jádřinců nakrájíme na kostky.
Do ohnivzdorné zapékací mísy dáme fazole, bůček a zeleninu, pepř, sůl, hořčici a zalijeme vývarem. Přiklopíme vrchním dílem mísy a dáme zapéct do trouby.
Když fazole změknou, přilijeme kysanou smetanu a prohřejeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.