Švestky jsou v tomto podzimním období stále ještě dostupné ovoce. Že se z nich dělá mimo jiné slivovice je věc známá, my si ale dnes připravíme pudink. A nebojte, na alkohol v menší míře také dojde.
Potřebujeme :
- 4 šálky vyzrálých švestek (nebo sušené, ale předem namočené)
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku cukru
- 4 žloutky
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce krémového sherry (krémový višňnový likér)
- špetka soli
Švestky (samozřejmě bez pecek) nakrájíme na menší kousky a pomícháme s pomerančovou šťávou a polovinou cukru a necháme chvílí stát.
V kastrůlku nad parou ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, soli a mlékem až směs zhoustne! Odstavíme a za občasného míchání necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi opatrně vmícháme sherry a do tuha ušlehanou šlehačku. Nakonec opatrně přimícháme švestky.
Naplníme do vyšších, širších pudingových sklenic a podáváme chlazené! Zdobení se fantazii nekladou meze, ale chutná výborně i bez. Je to lepší než klasická zmrzlina a na sváteční stůl se to hodí rozhodně lépe.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.