Když se řekne svíčková omáčka, každý si jí asi ihned dokáže představit, její barvu, vůni, chuť. My si dnes ale zkusíme omáčku jinou, a to nejen barvou (v tomto případě velmi výraznou), ale i chutí. Kari omáčka zcela jistě patří právem na náš stůl. Vyzkoušejte jí, nebudete litovat.
Potřebujeme :
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 smetana
- 1 hrnek vývaru
- jablko
- 1 malá cibule
- sůl
- 1 lžička kari koření
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přisypeme mouku a rozmícháme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a vaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu, nastrouhané jablko, sůl, kari a ještě krátce povaříme.
Omáčka pochopitelně neslouží jako samostatné jídlo, ale jako doplněk, a to například ke knedlíkům, ale také k těstovinám či rýži.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.