Kapustu můžeme připravovat na mnoho způsobů, např. vařit, smažit, dusit, zapékat, pařit apod. Syrová se však nejí. Dále se dá použít do salátů. Může se použít i do studených salátů, ale z důvodu již výše zmíněného se před konzumací musí povařit ve vroucí vodě. My jí v dnešním receptě budeme zapékat, což je docela častá úprava této zeleniny, netradiční však budou další přidané suroviny, lépe řečeno jejich kombinace. Tak si pojďme společně udělat kapustu po italsku.
Potřebujeme :
- 150 g kapusty
- 30 g rýže
- 50 g žampionů
- 50 g rajčat
- 50 g eidamu
- nízkotučný jogurt
- sůl
- rostlinný olej
Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
Ve vodě z kapusty uvaříme rýži.
Větší část kapusty rozebereme, listy rozložíme na dno vymaštěného pekáče a pokryjeme uvařenou rýží. Na ni klademe kolečka rajčat a na oleji opečné plátky žampionů. Osolíme, podle chuti okořeníme, pokapeme olejem, přikryjeme zbylými listy kapusty a celé polijeme jogurtem. Pečeme v troubě a před dokončením posypeme strouhaným sýrem a ještě krátce dopečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.