Potřebujte mít jídlo hotové raz dva? Oběd nebo večeři řekněme - do patnácti minut? Pak vyzkoušejte jednoduchou Švestkovou 15 minutovku. Tento recept ocení hlavně milovníci jídel "na sladko". A jeho příprava vážně nezabere víc, jak 15 minut. Stopněte si to...
Na porce pro 2 osoby potřebujete:
- 200 g širokých nudlí
- 250 g švestek
- 4 lžíce tučného bílého jogurtu
- 1 hřebíček
- 1 špalíček skořice
- 40 g cukru krystal (případně třtinového cukru)
- 2 lžíce vody
- kůra strouhaná z 1/4 chemicky neošetřeného citronu
- 2 lžičky mletého máku
- případně koktejlové třešně na ozdobu
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Cukr svaříme s vodou, hřebíčkem a skořicí. Až začne probublávat přidáme omyté a vypeckované švestky, zamícháme a necháme na mírném plameni 5 minut pod poklicí vařit. Potom poklici sejmeme a vaříme ještě 2-3 minuty. Vypneme plamen, vyjmeme skořici a hřebíček a přimícháme bílý jogurt.
Uvařené těstoviny můžeme jako bonus omastit kouskem másla (není nutné) a podáváme přelité připravenou omáčkou a případně ozdobené kopečkem jogurtu s koktejlovou třešní.
Náš tip: Zkuste těstoviny zaměnit za krupicové noky. Ty vyrobíte smícháním 1 žloutku, 25 g másla, 125 g měkkého tvarohu, 1 lžíce mléka, 30 g dětské krupice a špetky soli. K této směsi přidáte vyšlehaný sníh z jednoho bílku. Vykrajujete nočky, které házíte do vroucí vody. Hotové jsou asi za 5 minut, jakmile vyplavou na povrch. Uvedené suroviny vystačí na 2 až 3 porce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.