Tajuplný název tohoto receptu je na první pohled nicneříkající, napovím tedy, že se jedná o indický dezert. Představte si malé smažené koblížky v omáčce z jogurtu a ovoce. Tak přesně toto jsou malpury. Lahodný dezert, který nejen skvěle vypadá, ale i chutná.
Potřebujeme :
- 3 dl hladké mouky
- 1,5 dl moučkového cukru
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 l bílého jogurtu
- 200 g ovoce - jahody, borůvky...libovolné dle chuti a dostupnosti
- 1 dl cukru
- olej
Mouku, práškový cukr, prášek do pečiva a polovinu jogurtu smíchejte v husté těsto (nesmí stékat ze lžíce), z tohoto těsta budete následně odkrajovat noky - koblížky.
V hlubší pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozehřejte hlubokou vrstvu ghí nebo oleje a lžící do něj vkládejte noky. Vždy dávejte jen množství pokrývající dno kastrolu, aby se noky vzájemně nedotýkaly. Na středním plameni smažte, často obracejte, dokud nebudou noky zlatohnědé a nebudou vydávat dutý zvuk na poklep. Vyndejte a nechte okapat.
Mezitím promíchejte zbytek jogurtu, rozmačkané ovoce a cukr.
Okapané noky buď přímo vložte do sladké jogrutové omáčky, případně touto omáčkou je na talíři přelijte a nechte nasáknout (doporučuje se alespoň 5-10 minut). Poté podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.