Náhlý propad teplot způsobil to, co se opakuje každoročně v tomto období, čekárny lékařů se začínají plnit, virózu různé formy má každý druhý člověk. A tak na řadu přichází česnek, protože ten jak víme, je základní součást každé přírodní domácí lékárničky.
Na česnekovou omáčku potřebujeme :
- 4 lžičky másla
- 20 ml mléka
- 2 párky
- 10-20 stroužků česneku
- sůl
- pepř
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a mlékem. Řádně rozšleháme a 10 minut povaříme.
Do omáčky vložíme na kolečka nakrájený párek a česnek, který buď rozmačkáme, případně pro odvážnější rovněž necháme na plátky, dosolíme a opepříme a necháme společně provařit. Pokud máme raději jemnější omáčku, přidáme ještě další mléko či smetanu.
Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.