Syn se dnes vrátil z lesa se slovy "...mami, jsou úplně všude, je jich moc, nestačil košík..." (fotografie je reálná z dnešního dne). Houby už jsme během srpna a září sušili, zamražovali, nakládali i rozdávali ... jejich vůně je úplně všude. Máte to také tak? Pojďme si společně připravit houbový guláš, houbaři si ho jistě zaslouží.
Potřebujeme:
- 500 g čerstvých hub
- 80 g sádla
- 2 středně velké cibule
- 1 paprika
- 1 větší rajče
- sladká mletá paprika
- kmín
- 1,5 dcl kysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- půl kostky bujonu (záleží na chuti a jak kdo koření, nemusí být)
- sůl
Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky nebo kostky, podlijeme vodou a dusíme ve vlastní šťávě.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle s mletou paprikou, přidáme podušené houby a dále na proužky nakrájenou papriku a rajče. Okmínujeme, osolíme, zalijeme vodou a přidáme půl kostky bujonu. Dusíme do měkka.
Kysanou smetanu zakvedláme s hladkou moukou a přilijeme do guláše, krátce podusíme.
Nejlepší je s houskovým knedlíkem, ale mohou být i těstoviny, dobrý chléb nebo křupavé rohlíky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.