Vnitřnosti jako takové jsou pro mnohé v kuchyni tabu. Důvody můžou být různé, většinou je to ale nezkušenost s tím, jak je vlastně připravit, druhým nejčastějším důvodem pak je přirozený odpor něco takového jíst. Pokud je naopak rádi máte, případně patříte mezi ty, co to prostě chtějí zkusit, doporučuji začít kuřecími játry, které mají nejméně agresivní chuť, jsou levná a velmi rychlá na přípravu. Tady je recept.
Potřebujeme :
- 1 kg kuřecích jater
- 3 větší cibule
- 1 rajský protlak
- 2 zelené papriky
- 3 červené papriky (kapie)
- pepř
- sůl
- bazalka
Na pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli a přidáme omytá kuřecí játra nakrájená na nudličky, papriky, rajský protlak, promícháme a přidáme sůl, pepř, případně bazalku (možno přidat i další koření dle chuti, kdo má rád ostřejší, tak např. chilli). Vše společně podusíme.
Příloha - hranolky, rýže, topinky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.