Tento recept mě už kdysi dávno zaujal svou geniální jednoduchostí, i když stíny pochybnosti (jako fakt se to bude dát jíst?) zde byly. Ujistím vás, nebojte se a jděte s chutí do toho. Nejen, že se to jíst dá, ale je to i výborné.
Potřebujete :
- 1 kuře
- 1 kg sůl
- brambory vařené
Ano, jen s tímto počtem surovin si vystačíme. Doba přípravy je zhruba 90 minut.
1. Kuře důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Předehřejeme troubu na 210 °C.
2. Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé jeho ploše.
3. Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce osolíme.
4. Kuře vložíme do trouby, nepodléváme, nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.
5. Po upečení kuře vyjmeme, spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborová kaše. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.