Začíná sezóna rajčat, které jsou má nejoblíbenější zelenina vůbec. V okamžiku, kdy se mi na zahradě začervená první kousek, začíná období, kdy jsem schopná jíst rajče ke snídani, obědu i večeři, a různě mezi tím. A receptů také není nikdy dost.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 500 g cherry rajčat
- 1 lilek
- 4 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
- 200 g ovčího sýra
- několik listů čerstvé bazalky
Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 200 °C a pekáč vyložíme pečicím papírem.
Rajčata omyjeme,osušíme a propíchneme. Lilek nakrájíme na plátky nebo na kostky.
Takto připravenou zeleninu poté promícháme s olejem a dáme na plech, pečeme asi 25-30 minut v troubě. Pečením se zintenzivní chuť rajčat.
Servírujeme ochucené solí a pepřem s rozdrobeným ovčím sýrem a natrhanou čerstvou bazalkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.